Archiv 2011

Limitovaná edice: Boxster S Black Edition s výkonem 320 koní

Modelová řada Porsche Boxster přicházínovým luxusním provedením Boxster S Black Edition, jehož výroba bude omezena na pouhých 987 kusů! Tento model je vybaven motorem, který 320 k, což je o 10 k více než výchozí Boxster S. Exkluzivní vůzmotorem uprostřed je lakován černou barvou: černá je karoserie, skládací střecha, stejně tak jako kola. Boxster S Black Edition se do prodeje dostane v březnu 2011 a Českému trhu tuto edici představí společnost Porsche Inter Auto CZ, výhradní dovozce a prodejce značky Porsche ve svém Porsche Centru na pražském Proseku.

Specifické barevné řešení vozu Boxster S Black Edition se soustředí na každý detail. Černě lakované jsou nejen vnitřní plochy čelních vstupů vzduchu a dvojité koncovky výfuků, ale také ochranné oblouky za zadními sedadly. Černá barva je použita rovněž pro označení modelu na víku zadního zavazadlového prostoru, stejně tak jako pro nápis „Black Edition“ umístěný na boku skládací střechy.

Ladění do černé barvy přechází i do interiéru automobilu. Kryty prahů jsou vyrobené z ušlechtilé oceli a je na nich zopakován nápis „Black Edition“. Standardní výbavou vozu je sportovní volantvěncem čalouněným hladkou kůží, který se vyznačuje příkladnou ergonomií. Černý lak také řadicí páka či volič převodovky PDK i jejich okolí na středovém tunelu. Černé je rovněž pozadí přístrojů a samozřejmě i částečně kožené čalounění sedadel se znaky Porsche vytlačenými v hlavových opěrkách. Na přání je dostupné i celokožené čalounění. Výjimečnost a pořadové číslo této limitované edice ukazuje speciální plaketa umístěná na víku odkládací přihrádky před spolujezdcem.

Součástí standardní výbavy je například větrná clona, samočinně zatmavitelná vnější a vnitřní zpětná zrcátka, dešťový senzor, tempovat a automatická klimatizace. Další sériovou výbavu představuje Porsche Communication Management (PCM) včetně navigačního modulu, univerzální rozhraní pro připojení externích hudebních přehrávačů či příprava pro připojení mobilního telefonu. Příkladnou produkci zvuku zajišťuje paket Sound Plus. Se zábavou za volantem i při jízdě v noci jsou připraveny pomoci dynamické natáčecí bi-xenonové světlomety s LED denními světly. Model Boxster S Black Edition lze dále individualizovat podle vlastních požadavků. Připraveny jsou například keramické brzdy PCCB (Porsche Ceramic Composite Brake), adaptivní tlumiče PASM (Porsche Active Suspension Management) či adaptivní sportovní sedadla s paměťovou funkcí.

Podvozek Boxsteru S Black Edition má jednoznačné naladění, v němž hraje prim sportovnost. Dynamické schopnosti kromě toho zlepšují také pneumatiky s rozměry 235/35 ZR 19 vpředu a 265/35 ZR 19 vzadu, obuté na mimořádně lehkých kolech s desetipaprskovým designem, která jsou známá také z modelu Boxster Spyder. Před zadní nápravou vozu Boxster S Black Edition je umístěn šestiválec s objemem 3,4 litru a přímým vstřikováním paliva. Má výkon 320 k, což je o 10 k více než v modelu Boxster S. Nejvyššího výkonu dosahuje při 7200 1/min, zatímco motor modelu Boxster S při 6400 1/min. O 10 Nm zvýšená nejvyšší hodnota točivého momentu dosahuje nyní 370 Nm při 4750 1/min.

Boxster S Black Edition podtrhuje své vrcholné postavení ve své modelové řadě také suverénními jízdními výkony. V kombinaci se standardně dodávanou šestistupňovou manuální převodovkou dokáže z klidu na 100 km/h zrychlit během 5,2 s, což je o desetinu sekundy rychleji než model Boxster S. Nejvyšší rychlostí 276 km/h vrcholné provedení této řady překonává model Boxster S o dva kilometry v hodině. Jen ve spotřebě paliva nedošlo u tohoto sportovního vozu ke změně: na 100 km Boxster S Black Edition spotřebuje v normovaném cyklu NEFZ stejně paliva jako Boxster S – 9,8 l.

Pro další zvýšení dynamiky a snížení nákladů na palivo, lze Boxster S Black Edition alternativně vybavit sedmistupňovou dvouspojkovou převodovkou PDK. Díky ní klesne čas potřebný pro zrychlení z klidu na 100 km/h na 5,1 s, nejvyšší rychlost činí 274 km/h. Jeden rychlostní stupeň navíc spolu s inteligentním řízením změny rychlostních stupňů zajistily snížení kombinované normované spotřeby podle NEFZ na 9,4 l/100 km.

Cena modelu Boxster S Black Edition je stanovena na  1 737 000 Kč včetně DPH.

Pro více informací kontaktujte naše Porsche Centrum Praha nebo Porsche Centrum Brno.

Oficiální stránky vozu Porsche Boxster Black Edition.

02.02.2011