Archiv 2013

Built in Zuffenhausen“ - jedinečná výstava architektury Porsche Muzea Stuttgart

Společnost Porsche Inter Auto CZ, výhradní dovozce a prodejce vozů Porsche v ČR, zve milovníky sportovních vozů a architektury na jedinečnou výstavu „Built in Zuffenhausen“ do stuttgartského Porsche Muzea. Muzeum otevřené v roce 2009 nyní láká na unikátní expozici o tomto architektonickém projektu, jež je svými detaily pravděpodobně jednou z nejvýraznějších staveb v historii automobilky Porsche. Výstava probíhá od 25. března do 26. května 2013.

Výstava „Built in Zuffenhausen“ se zaměřuje na architektonický návrh společnosti Delugan Meissl Associated Architects z Vídně, vítěze architektonické soutěže z roku 2005. Návštěvníci speciální výstavy se také díky výběru vzorku materiálů dozvědí více o stavebních technikách použitých při stavbě muzea. Obdivovat lze rovněž plány a navrhovaná řešení architektů, kteří se účastnili výběrového řízení. Některé z nich nebyly ještě nikdy uveřejněné.

Podobně působivé jsou i samotné údaje a čísla o stavbě muzea. Například pro výstavbu Porsche Muzeum bylo použito více oceli než pro Eiffelovu věž v Paříži. Monolitické tělo vážící 35 000 tun ční 45 metrů nad plochou náměstí Porscheplatz a je podepřené velmi složitou ocelovou kostrou. Díky umístění na pouhých třech sloupcích tvarovaných do písmena „V“ působí hlavní budova dojmem, jako by se vznášela ve vzduchu. Její dominantní umístění na náměstí Porsche odráží blízké vazby s výrobcem sportovních automobilů a hlavního sídla v Zuffenhausenu. Dnes je Porsche Museum centrem vědění o dějinách značky.

Výstava „Built in Zuffenhausen“ je ideální příležitostí, jak si každou středu a neděli ve tři hodiny odpoledne užít prodloužené prohlídky pokrývající jak muzeum samotné, tak speciální výstavu za cenu 4 eura za osobu (nad běžnou cenu).

Porsche Museum je otevřené od 9:00 hodin do 18:00 hodin od úterý do neděle. Vstupné pro dospělé činí 8 eur, zlevněné a pro děti 4 eura. Děti do 14 let mají při doprovodu dospělé osoby vstup zdarma. Více informací lze najít na stránskách Porsche Muzea.

25.03.2013