Archiv 2013

Porsche ve vytrvalostních závodech WEC a závodu 24 h Le Mans

Společnost Porsche Inter Auto informuje o postavení dvou prototypů Porsche LMP1 na start závodu 24 h Le Mans v roce 2014. Automobilka Porsche v příštím roce rovněž zahájí dlouhodobou účast v mistrovství světa ve vytrvalostních závodech World Endurance Championship (WEC) v nejvyšší kategorii LMP1-H. Porsche se tak 16 let po celkovém vítězství s vozem Porsche GT1 v roce 1998 pustí opět do souboje s konkurencí.

Nová pravidla WEC pro rok 2014 vyžadují od továrních týmů nasazení nejnovější techniky hybridního pohonu. Cílem pro příští sezónu je totiž výrazné snížení spotřeby paliva u závodních vozů, tedy nejvyšší hospodárnost při maximálním výkonu. Závodní inženýři tak stojí před stejnou výzvou, jako jejich kolegové ve vývoji sériově vyráběných vozů. I proto dochází ve vývojovém středisku Porsche k neustálé výměně zkušeností mezi inženýry z obou oddělení, protože ve Weissachu jsou vyvíjeny kromě závodních vozů také automobily pro sériovou výrobu.

Podrobný presskit „Meet the heroes of Le Mans“ propojuje úspěšnou historii značky Porsche v nejnáročnějším vytrvalostním závodě na světě se všemi aspekty technologického transferu, poskytuje všechna fakta o závodním okruhu v Le Mans a více než 100 úspěších vozů Porsche v nejrůznějších závodních kategoriích a popisuje všechny úspěšné závodní vozy Porsche, které se postavily na start v Le Mans. Informativní a fascinující presskit je završen více než 200 historickými fotografiemi, dobovými filmovými záběry a originálními plakáty na propagaci závodu.

Kromě toho je v novinářské databázi Porsche (www.presse.porsche.de) pod heslem „Meet the heroes of Le Mans“ k dispozici více než 90 aktuálních fotografií různých řidičských osobností, od Hanse Herrmanna (vítěze Le Mans 1970) až po současného jezdce v kategorii LMP1 Timo Bernharda, doplněných záběry legendárních závodních vozů, mezi něž patří například Porsche 917, 935 „Moby Dick“ nebo 936 Spyder. Ke stažení jsou připraveny rovněž rozsáhlé televizní filmové podklady na všechna uvedená témata včetně rozhovorů v němčině a angličtině.

Na internetové adrese www.porsche.de/mission2014 může navíc každý sledovat přípravy týmu LMP1 na účast v závodech WEC a v závodě 24 h Le Mans. Na návštěvníky této webové stránky čeká bezpočet strhujících fotografií, filmů, zasvěcených informací a také multimediální pouť historií značky Porsche v motoristickém sportu.

25.10.2013