Cayenne

Archiv 2015

Porsche hlásí nový přírůstek do rodiny modelů GT

Společnost Porsche Inter Auto CZ, oznamuje uvedení nového etalonu své třídy – Porsche Cayman GT4. Model, který bude představen na autosalonu v Ženevě na začátku března 2015 je v autorizovaných Porsche Centrech v Praze a Brně k objednání již nyní.

Novým členem rodiny vozů Porsche GT je Cayman GT4. Je to vůbec poprvé, co Porsche představilo GT model postavený na základě typu Cayman, který používá techniku modelu 911 GT3. Tento vůz zajel na Nordschleife okruhu Nürburgring čas 7 minut a 40 sekund, což je nový etalon pro vozy tohoto segmentu. Cayman GT4 je také jasným příslibem toho, že Porsche bude i v budoucnu pokračovat se stavbou radikálně sportovních dvoudveřových vozů, které jsou vyvíjeny závodním oddělením Porsche Motorsport ve Weissachu.

Motor, podvozek, brzdy a aerodynamika modelu Cayman GT4 jsou navržené tak, aby nabídly maximální dynamiku. I tak ale tento vůz zůstává praktický pro každodenní používání, což je jedna z typických vlastností coupé modelů značky Porsche. Cayman GT4 pohání plochý šestiválec 3,8 l s výkonem 385 k (283 k), který má původ v motoru typu 911 Carrera S. Jeho sílu přenáší výhradně šestistupňová manuální převodovka s dynamickým zavěšením. Cayman GT4 zrychluje z klidu na 100 km/h během 4,4 s; nejvyšší rychlost má hodnotu 295 km/h. V kombinovaném cyklu NEDC spotřebuje 10,3 l/100 km. Podvozek, který má o 30 mm světlou výšku, stejně tak jako bohatě dimenzovaná brzdová soustava pocházejí takřka kompletně z modelu 911 GT3.

Připraven na závodní okruhy: první Porsche Cayman s přítlakem na obou nápravách
Cayman GT4 lze od standardních coupé svého segmentu odlišit na první pohled. Součástí jeho aerodynamického paketu, který byl pečlivě navržen pro vytvoření přítlaku, je trojice výrazných otvorů na přídi a pevně umístěné přítlačné křídlo na zádi. Na přání může být Cayman GT4 vybaven dalšími prvky pro ještě sportovnější používání. K dispozici je keramická brzdová soustava PCCB, sedadla se skořepinou vyrobenou z uhlíkových kompozitů, specifický paket Sport Chrono s unikátní aplikací Track Precision a paket Club Sport.

Interiér modelu Cayman GT4 je navržen tak, aby svému řidiči a spolujezdci umožnil maximální vychutnání jízdy. Připravena jsou sportovní sedadla čalouněná kombinací kůže a alcantary, která jsou navržena pro optimální oporu v příčném směru. Potřebnou dokonalou kontrolu nad vozem zajistí nový volant GT4 spolu s přímou odezvou danou kompaktními rozměry vozu.

Z technického pohledu je mnoho komponentů převzato z modelu 911 GT3. Cayman GT4 svoji jedinečnou obratnost staví na v dané třídě jedinečné koncepci s motorem uprostřed. Tím přímo navazuje na tradici, kterou založily modely 904 GTS, 911 GT1, Carrera GT a 918 Spyder.

Modely GT značky Porsche jsou ztělesněním pro nejtěsnější možné propojení vozu schopného jízdy v každodenním provozu a současně na závodních tratích. Tento přístup lze vyjádřit také spojením: Intelligent Performance, které dostává nový rozměr. Čtyři z pěti zákazníků některého ze sportovních modelů Porsche této skupiny používají svůj vůz na závodních okruzích.

Cayman GT4 oslaví premiéru počátkem března na autosalonu v Ženevě. Objednávat jej lze již nyní, k prodejcům první vozy dorazí koncem března. Cena je pro Cayman GT4 stanovena na 72 881 eur bez DPH.

Oficiální stránka modelu Cayman GT4.

Spotřeba paliva ve městě 14,8 l/100 km, spotřeba paliva mimo město 7,8 l/100 km, kombinovaná spotřeba paliva 10,3 l/100 km, emise CO2 238 g/km

04.02.2015